PROGRAM

Luni - Vineri: 10.00 - 18.00

 

CONTACT

+40766889911

office@e-avocatul.ro

Bd. Unirii nr. 18, bl. 5B, sc. 1, et. 3, ap. 10, București, sector 4

 

Am vorbit deja despre ce se întâmplă atunci când drogurile cu care ești depistat pe teritoriul României sunt pentru consumul tău propriu sau nu, despre pedepse și așa mai departe, dar ce se întâmplă dacă îți cumperi droguri de pe internet pentru a le consuma tu, din altă țară și acestea ajung în România prin curier. Totodată, vom răspunde și la întrebarea ce se întâmplă dacă mergi cu avionul din Olanda către România și ești descoperit cu un gram de marijuana la tine în aeroport în România, după ce ai trecut granița.

Practica a arătat că exista situații în care numeroase persoane au fost prinse când își ridicau drogurile de la poștă sau alți curieri, aceste droguri fiind comandate din diverse țări precum Germania, Italia, Anglia, America prin intermediul darkweb.

În acest caz, legislația penală nu mai distinge dacă drogurile sunt pentru consum propriu sau nu, relevant este dacă persoana respectivă le-a introdus sau scos din țară, ori le-a importat sau exportat.

Evident, în cazul în care drogurile au fost comandate prin curier din altă țară, iar anchetatorul are probe în acest sens, acuzația este de trafic internațional de droguri, considerându-se că suntem în prezența unui import de droguri.

Singurul aspect relevant pentru această infracțiune este dacă drogurile importate sau exportate sunt de risc sau de mare risc. Despre tipul drogurilor am discutat într-un articol separat, pe care vă invităm să-l studiați.

Astfel, în cazul drogurilor de risc precum marijuana, provenite din altă țară, pedeapsa este de la 3 la 10 ani, iar în cazul cocainei, drog de mare risc, pedeapsa este de la 7 la 15 ani.

Aceeași este situația și în cazul în care o persoană este depistată cu droguri în aeroport, chiar dacă vine cu acele droguri dintr-o țară unde acestea sunt tolerate, cum ar fi Olanda.

În legislația din România nu există nicio circumstanță atenuantă dacă în țara de origine a drogurilor acestea sunt permise, iar în România interzise, singurul lucru care contează în ochii legii este că în România sunt interzise.

Legislația din România tratează dur orice formă de trafic de droguri, iar dacă pe teritoriul țării, persoanele care dețin droguri sau cultivă droguri pentru cosnum prorpiu sunt considerate victime și sunt ajutate să depășească dependența, în cazul deținerii drogurilor în momentul traversării granițelor, sau dacă drogurile ajung prin curireat din altă țară la consumator, statul nu mai este atât de indulgent, pedepsind cu închisoarea persoanele, indiferent că acestea au titulatura de consumator sau traficant.

În încheiere, vă sfătuim să nu consumați droguri, acestea având un impact negativ major asupra sănătății.

 

Comanda de droguri pe darkweb reprezintă trafic internațional de droguri. La fel și aducerea drogurilor din Olanda, cu avionul.

Comanda de pe darkweb – Trafic internațional de droguri

MUNTEANU&DUMITRU

LAW OFFICE

27 octombrie 2021