PROGRAM

Luni - Vineri: 10.00 - 18.00

 

CONTACT

+40766889911

office@e-avocatul.ro

Bd. Unirii nr. 18, bl. 5B, sc. 1, et. 3, ap. 10, București, sector 4

 

Privește în jur! Suntem înconjurați de ramificațiile dreptului civil.

Dreptul civil este cea mai complexă ramură a dreptului, acesta însumând cele mai multe materii existente în practică. Cu ajutorul unui avocat specializat în contracte, succesiuni (moștenire), evacuări, revendicări, partaj se pot realizat următoarele activități:

  1. Consultanță juridică și asistare în cadrul negocierii, redactării și semnării contractelor civile (de exemplu vânzare, donație, întreținere, împrumut, comision, furnizare, etc.).

  2. Asistență juridică și reprezentare în cazul neîndeplinirii obligațiilor contractuale ori rezilierii sau anulării acestor acte.

  3. În cazul neexecutărilor specifice ale unor contracte precum închiriere imobilelor se apelează la o procedură specială numită generic evacuarea din imobilele folosite sau ocupate fără drept, aceasta fiind o procedură urgentă și având caracteristici distincte față de o acțiune de drept comun.

  4. Consultanță juridică în ceea ce privește dreptul succesoral (moșteniri) dacă aceasta se desfășoară în fața notarului public (pe cale amiabilă) sau asistență și reprezentare juridică dacă există neînțelegeri între moștenitori, în această situație apelându-se la instanța judecătorească.

  5. Consultanță juridică de specialitate în ceea ce privește revendicarea (recuperarea) de bunuri mobile sau imobile, asistență juridică și reprezentare în această procedură. În cadrul revendicării atragem atenția că la polul opus avem instituția prescripției achizitive (uzucapiune) conform căreia dacă o persoană deține un bun mobil sau imobil o perioadă de timp devine proprietar cu puteri depline asupra acestui bun.

  6. Consultanță juridică de specialitate în procedura partajului amiabil (în fața notarului public), asistență și reprezentare în cadrul ieșirii din indiviziune în fața instanței (situația în care părțile nu se înțeleg).

Aceste precizări de la punctele 1-6 sunt cu titlul exemplificativ, așa cum am afirmat dreptul civil fiind o materie de o complexitate sporită, făcând parte din viața cotidiană și personală mai mult decât ne putem imagina.

Pentru a preîntâmpina diferendele ori a le rezolva sau a le diminua consecințele, vă sfătuim să apelați la un avocat specializat în materia unde urmează să se ivească ori s-a ivit diferendul.

 

DREPT CIVIL

MUNTEANU&DUMITRU

LAW OFFICE