PROGRAM

Luni - Vineri: 10.00 - 18.00

 

CONTACT

+40766889911

office@e-avocatul.ro

Bd. Unirii nr. 18, bl. 5B, sc. 1, et. 3, ap. 10, București, sector 4

 

Odată cu intrarea în vigoare a Legii 196/2020 pentru modificarea și completarea Legii 297/2018 privind Registrul Național de Publicitate Mobiliară, a fost prevăzută obligativitatea înscrierii în Registru a titlurilor executorii reprezentate de înscrisuri sub semnătură privată.

În concret, este vorba despre contractele de credit bancar, contractele de mediere atestate de avocat și altele asemenea, acestea putând fi puse direct în executare silită, fără a fi nevoie de intervenția unei instanțe de judecată.

Prin formularea unei contestații la executare se poate solicita anularea executării silite pentru faptul că titlu executoriu (de cele mai multe ori contractul de credit) nu a fost înscris în Registrul Național de Publicitate Mobiliară.

Primul filtru este executorul judecătoresc, acesta având obligația să verifice caracterul executoriu al titlului ce se cere a fi executat, dar și restul formalităților ce trebuiesc îndeplinite pentru a demara executarea silită.

Următorul filtru relevant este reprezentat de instanța de judecată, aceasta fiind învestită prin formularea unei contestații la executare de către debitor.

De menționat că Legea 196/2020 se aplică începând cu data de 11.09.2020, moment în care aceasta a intrat în vigoare. Altfel spus, dacă executarea silită este pornită înainte de 11.09.2020 cerința privind îndeplinirea unor formalități de publicitate nu este necesară.

Dacă sunteți executat silit, vă sfătuim să vă consultați cu un profesionist pentru a primi răspunsuri certe și deicate probelemelor dumneavoastră.

Echipa noastră de avocați vă stă la dispoziție, fiind alături de dumneavoastră cu sfaturi calificate, asistență și reprezentare juridică.

 

Majoritatea persoanelor care au asupra lor droguri se expun unui risc pe care nu-l cunosc. In legislatia romana, simpla detinere de droguri este catalogata drept trafic si asemanată cultivarii, transformarii, vanzarii ori altora asemenea.

LIPSA ÎNDEPLINIRII FORMALITĂȚILOR DE 
PUBLICITATE ANULEAZĂ EXECUTAREA SILITĂ

MUNTEANU&DUMITRU

LAW OFFICE

04 mai 2021