PROGRAM

Luni - Vineri: 10.00 - 18.00

 

CONTACT

+40766889911

office@e-avocatul.ro

Bd. Unirii nr. 18, bl. 5B, sc. 1, et. 3, ap. 10, București, sector 4

 

Conform art. 31 alin. 3) din Legea 53/2003 Codul Muncii, ”Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.”

 

Astfel, în cadrul perioadei de probă sau la sfârșitul acestei perioade, indiferent de durata acesteia, 90 de zile pentru funcțiile de execuție, respectiv 120 de zile pentru funcțiile de conducere, oricare dintre părți poate cere încetarea contractului individual de muncă, printr-o notificare scrisă, fără a fi necesară și o perioadă de preaviz.

 

Totodată, trebuie menționat faptul că notificarea nu trebuie să conțină motivele de încetare a contractului individual de muncă, ea trebuie doar să fie formulată în scris.

Atenție! Legea 53/2003 prevede în mod expres obligativitatea înștiințării printr-o notificare scrisă a angajatorului sau a angajatului, cu privire la încetarea contractului individual de muncă.

 

Așadar, Codul Muncii prevede și o situație excepțională prin care perioada de preaviz să nu își producă efectele. Cu alte cuvinte, nu avem nevoie de preaviz la perioada de probă. 

 

Trebuie menționat și faptul că, indiferent dacă există sau nu o clauză în acest sens stipulată în contractul individual de muncă, aceasta nu împiedică aplicarea legii.

 

Preaviz la perioada de probă

Preaviz la perioada de probă?

MUNTEANU&DUMITRU

LAW OFFICE

20 noiembrie 2021