PROGRAM

Luni - Vineri: 10.00 - 18.00

 

CONTACT

+40766889911

office@e-avocatul.ro

Bd. Unirii nr. 18, bl. 5B, sc. 1, et. 3, ap. 10, București, sector 4

 

Legea 269/2021 vine și modifică dispozițiile art. 268 alin. (1) lit. a) din Legea 53/2003 – Codul muncii, urmând ca acestea să aibă următorul conținut: ”în termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat la cunoștiință de măsura dispusă referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă, inclusiv angajamentele de plată a unor sume de bani”.

Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate în termen de 45 de zile calendaristice, iar nu în termen de 30 de zile calendaristice, astfel cum prevedea reglementarea anterioară.

Totodată, aceasta nu este singura modificare ce apare la nivelului acestei dispoziții. În baza vechii reglementări, termenul începea să curgă de la data comunicării de către angajator a deciziei unilaterale dispusă cu privire la încheierea, executarea, modificare sau încetarea contractului de muncă. În versiunea modificată, termenul va începe să curgă de la momentul luării la cunoștință de către angajat, cel interesat, a măsurilor dispuse.

Cu toate acestea, cea mai importantă modificare adusă alin. (1) lit. a) este aceea a introducerii termenului de de 45 de zile și cu privire la angajamentele de plată a unor sume de bani.

Preaviz la perioada de probă

Vești bune pentru angajați!

MUNTEANU&DUMITRU

LAW OFFICE

11 noiembrie 2021