PROGRAM

Luni - Vineri: 10.00 - 18.00

 

CONTACT

+40766889911

office@e-avocatul.ro

Bd. Unirii nr. 18, bl. 5B, sc. 1, et. 3, ap. 10, București, sector 4

 

Asocierea, în vederea desfășurării în comun a unei activități în interes de grup sau general reprezintă un scop nobil, dar până la atingerea scopului de către entitate, aceasta trebuie să parcurgă mai multe etape birocratice precum: conceperea unui statut, redactarea documentației necesare înființării, depunerea cererii la Judecătoria competentă și, eventual, efectuarea modificărilor necesare pe parcursul desfășurării activității.

 

Un avocat vă poate susține în acest demers nobil prin prestarea următoarelor servicii:

  1. Consultanță juridică inițială în vederea alegerii domeniului care se potrivește cel mai bine activității ce urmează a fi desfășurată de către entitate;

  2. Consultanță juridică în vederea stabilirii organelor de conducere și control ale asociației sau fundației, dar și atribuțiile acestora, modalitatea de încetare a mandatului, precum și alte drepturi și obligații statutare.

  3. Redactarea documentelor necesare înființării precum statutul, regulamentul de ordine interioară (dacă se impune), precum și alte acte juridice cum ar fi: contractul ce acordă dreptul de folosință asupra sediului (contract de închiriere / comodat, etc.).

  4. Dacă se impune, avocatul va susține cererea de înființare / modificare în fața instanței într-o procedură necontencioasă.

Asocierea, în vederea desfășurării în comun a unei activități în interes de grup sau general reprezintă un scop nobil, iar un avocat vă poate suține în înființarea asociației sau fundației.

ASOCIAȚII ȘI FUNDAȚII

MUNTEANU&DUMITRU

LAW OFFICE